Jongerenloket Deventer

Welkom op de website van het jongerenloket Deventer. Ben jij tussen de 16 en 27 jaar? Zit je thuis zonder opleiding of werk, wil je verder leren of zoek je een baan die beter bij je past? Dan ben je hier op de goede plek, want thuis zitten hoeft niet.

Het jongerenloket helpt je een keuze te maken, zodat je straks kunt doen wat je leuk vindt en je een goede toekomst tegemoet gaat.

Spreekuur

Het spreekuur van het Jongerenloket vindt plaats bij Deventer Werktalent aan de Kamperstraat 40. Het spreekuur (op afspraak) is van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 11.00 uur.

Leren

Het jongerenloket Deventer zoekt samen met jou naar een opleiding die bij je past. Als je nog niet weet welke opleiding het beste bij je past, dan kunnen wij jou helpen een keuze te maken voor een opleiding. Lees meer op de pagina Leren.

Individuele studietoeslag

Ben je student, maar heb je een beperking waardoor het lastig is naast je studie een bijbaan te hebben? Dan kun je individuele studietoeslag aanvragen. Lees meer bij Individuele studietoeslag aanvragen in het digitaal loket. Hier vind je ook het aanvraagformulier.

Je bent jong en je wilt ...

Ben je op zoek naar een baan, denk je na over een vervolgopleiding, wil je werkervaring opdoen? Lees alles over de nieuwe leer- werkplekken (BBL) en de startersbeurs bij Je bent jong en je wilt ...  Je vindt hier ook de Jongerenkrant met handige websites en meer informatie.

FNV Jong: Solliciteren kun je leren!

FNV Jong introduceert op haar vernieuwde website een sollicitatiegame ‘Solliciteren kun je leren’. Met deze game kunnen jongeren hun sollicitatieskills testen en zich ’game wise’ voorbereiden op een gesprek voor een stage of baan.

Speel de game

Wat past bij jou?

Als je straks je diploma op zak hebt, wil je natuurlijk met succes aan de slag. Het begint allemaal bij een goede opleidingskeuze. Een keuze met je hart én je verstand. De s-factor is hoog wanneer je iets doet wat bij je past, en waar je goed in bent. En als in dat vakgebied straks ook veel werk is, zit je zeker goed.

Check ook jouw s-factor!