Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Individuele studietoeslag

Ben je student, maar is het door een beperking moeilijk om naast je studie een bijbaan te hebben? Dan kun je individuele studietoeslag aanvragen.

Voorwaarden

Om individuele studietoeslag aan te kunnen vragen moet je aan alle voorwaarden voldoen:

  • je bent 18 jaar of ouder;
  • je volgt een studie waarbij je studiefinanciering (WSF 2000) of een tegemoetkoming in de studiekosten (Wtos) ontvangt;
  • je hebt niet meer vermogen dan je voor de Participatiewet mag hebben;
  • je bent door een arbeidsbeperking niet in staat om het minimumloon te verdienen. Dat komt omdat je door jouw beperking minder productief bent of maar een beperkt aantal uren per dag of week kunt werken.

Individuele studietoeslag aanvragen

Je vraagt individuele studietoeslag aan met het aanvraagformulier. Je vindt het aanvraagformulier in het digitaal loket bij Individuele studietoeslag aanvragen. Daar lees je ook welke aanvullende documenten je mee moet sturen.

Contact

Heb je een vraag over individuele studietoeslag? Neem dan contact op met het Jongerenloket, mevrouw B.H.C. Flapper. Dan kan telefonisch via telefoonnummer 14 0570, of per e-mail jongerenloket@deventer.nl.