Geld

Iedereen heeft geld nodig om rond te komen. Het Jongerenloket Deventer kan je helpen bij het vinden van een opleiding of werk, zodat je financieel op eigen benen kan staan. Dit kan op verschillende manieren.

Studiefinanciering

Als je naar school gaat of studeert, kun je studiefinanciering aanvragen. Dit kan als je een mbo, hbo of universitaire studie volgt. Doe je vmbo, havo, vwo of vavo? Dan kun je mogelijk in aanmerking voor tegemoetkoming scholieren. Op de website van DUO  lees je meer over de voorwaarden.

Individuele studietoeslag

Ben je student, maar is het door een beperking moeilijk om naast je studie een bijbaan te hebben? Dan kun je individuele studietoeslag aanvragen.

Je vraagt individuele studietoeslag aan met het aanvraagformulier in het digitaal loket. Daar lees je ook de voorwaarden en welke documenten je mee moet sturen.

Vragen over geld

Met geld omgaan kan lastig zijn. Het Budget Adviesbureau Deventer (BAD) organiseert daarom financiële p€ptalks. Dat is een persoonlijk gesprek over jouw financiële situatie. Ze kunnen je helpen met het plannen van jouw uitgaven en zo schulden voorkomen.

Schulden

Ook als je al schulden hebt, kan het BAD je hierbij helpen. Meer informatie kun je vinden op de website van het BAD.

Bijstandsuitkering

Als je een bijstandsuitkering aanvraagt bij de gemeente, krijg je die niet zomaar. Ben je nog geen 27 jaar, dan heb je eerst een gesprek met één van de jongerencoaches. In zo’n gesprek bespreken we jouw situatie en maken we afspraken over wat er van je verwacht wordt in de vier weken zoekperiode. Kun je terug naar school, dan wijst de jongerencoach je op de verplichting om (weer) naar school te gaan.

Een bijstandsuitkering kan je online aanvragen bij het Digitaal Loket van de gemeente Deventer. Je gebruikt daarvoor je DigiD.